Problemen verkopers na verkoop huis uit erfenis

Problemen verkopers na verkoop huis uit erfenis

Problemen verkopers na verkoop huis uit erfenis

Problemen verkopers na verkoop huis uit erfenis

Er is op dit moment een grote toename van erfgenamen die in de problemen raken na het erven van een huis van hun ouders. De verkoop van een geërfd huis loopt een stuk moeilijker dan vóór de crisis en kan uiteindelijk leiden tot een verlies op de woning.

Gelukkig is de rente van een geërfd huis twee jaar lang aftrekbaar, dus het is wel zaak om in ieder geval de woning binnen deze periode te verkopen. Veel verkopers verwachten een mogelijke opbrengst op grond van de WOZ waarde. Niet onlogisch gezien het feit dat er ook fiscaal wordt afgerekend over deze waarde. Maar stel nou dat deze WOZ waarde niet de werkelijke waarde afspiegelt per heden. Dan kan het voorkomen dat de erfgenamen uiteindelijk een kat in de zak vinden. Niet geheel ondenkbaar op dit moment met de dalingen op de woningmarkt.

Een woning op naam krijgen met een te hoge waarde, dubbele lasten krijgen en daarbij een tijdsdruk hebben van 2 jaar om de woning te verkopen (vanwege de aftrekbare rente tot max. 2 jaar) Al met al een doemscenario die niemand had zien aankomen.

Door een erfenis beneficiair te aanvaarden, kunnen de erven voorkomen dat dit scenario realiteit wordt. Bij een beneficiaire aanvaarding erven de erfgenamen uitsluitend indien de waarde van de bezittingen de schulden overtreft. Door tussenkomst van de rechtbank kan het dan beneficiair worden aanvaard.

Dus bij twijfel over de waarde van een ouderlijk huis is het wellicht verstandig om van tevoren alvast goed te informeren over de vermoedelijke waarde van een woning, waarbij er bij prijsbepaling vanuit moeten worden gegaan dat de woning het liefst binnen 6 maanden verkocht dient te zijn. Dit om te anticiperen bij eventuele verdere dalingen op de woningmarkt.

Advertenties

Over makelaarzaltbommel

Ik ben een makelaar in de Bommelerwaard. Ons kantoor is gelegen in het oude centrum van zaltbommel.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s